Mondzorg Hongarije
All on 4
Esthetische Tandheelkunde Kronen Facings Bruggen
Implantaten All on 4 Botopbouw en sinuslift Whitening

All on 4

Wat is een all on 4?

Een all on 4 prothese is een vaste gebitsprothese voor de onder- of bovenkaak, die rust op vier (soms zes) implantaten. Een all on 4 bestaat uit een brug met kronen, van porselein, en zit vast in de mond. Met deze constructie herstelt u de functie van uw gebit alsof u uw eigen tanden weer zou hebben. Een all on 4 prothese moet niet verward worden met een klikgebit, ook wel een kunstgebit dat bevestigd wordt op implantaten maar uitneembaar is.

Wanneer kan een all on 4 een goede oplossing voor u zijn?

Een all on 4 prothese kan een goede oplossing zijn wanneer u een kunstgebit of klikgebit heeft en hier niet tevreden over bent. Maar ook wanneer uw gebit dusdanig is aangetast dat u niet meer te helpen bent met een brug of enkele implantaten. All on 4 is een vaste, permanente oplossing voor mensen die geen of weinig gezonde tanden en/ of kiezen meer hebben.

Hoe wordt een all on 4 prothese geplaatst?

Voordat een all on 4 prothese geplaatst kan worden zal de tandarts een medisch onderzoek verrichten van de mondholte. Daarbij wordt er ook gekeken naar uw algehele conditie. De nauwkeurige diagnose wordt gesteld  op basis van een panoramische röntgenfoto of een 3D scan. De implantoloog beslist vervolgens of uw tandheelkundige probleem is op te lossen door het plaatsen van een een all on 4 prothese.

De gehele procedure voor het plaatsen van een all on 4 is te beschrijven in vijf eenvoudige stappen:

1) Het maken van een behandelplan en offerte.

Op basis van de gestelde diagnose maakt de tandarts voor u een behandelplan op maat. Daarnaast ontvangt u een schriftelijke offerte waarin heel duidelijk staat welke kosten er aan de behandeling verbonden zijn. Hierdoor komt u niet voor vervelende verassingen te staan.

2) De pre- operatieve voorbereiding

De tandarts maakt de mondholte schoon en vrij van bacteriën. Een hygiënische omgeving vergroot de kans op een succesvolle ingreep.

3) De operatie

De operatie vindt plaats onder plaatselijke verdoving en is dus volledig pijnloos. Wanneer uw kaak niet tandeloos is zal de tandarts eerst de tanden en kiezen verwijderen. Vervolgens plaatst de implantoloog, met behulp van een speciaal chirurgisch instrument, de implantaten in het kaakbot. De grootte en locatie van de implantaten wordt bepaald voor de operatie. Na het plaatsen van de implantaten wordt een tijdelijke prothese geplaatst. Hierdoor verlaat u de kliniek al direct met een mooi gebit en kunt u tijdens de genezingsperiode eten en voluit lachen.

4) De genezingsperiode

Na de operatie volgt een periode van 3 tot 4 maanden waarin uw kaak moet genezen en de implantaten vast moeten groeien. Hoe lang deze periode zal zijn is mede afhankelijk van uw gezondheidstoestand en de kwaliteit van het bot.

5) Het plaatsen van de definitieve prothese

Na een periode van genezing wordt de definitie prothese geplaatst op de implantaten. De implantoloog zal controleren of de prothese voldoet aan al uw wensen (comfort, functionaliteit, kleur en vorm) en als de prothese goed past zal deze vast gezet worden.

De voordelen van een all on 4 prothese op een rijtje

 Een all on 4 prothese zit vast. U kunt alles weer eten en u kunt voluit lachen zonder dat u bang hoeft te zijn dat de prothese los raakt.
 Een all on 4 prothese heeft geen gehemelteplaat. Hierdoor is het dragen erg comfortabel en zult u uw smaakvermogen behouden.
 Een all on 4 prothese zit vast op 4 of 6 implantaten. Door de implantaten zal u kaakbot niet, of slechts minimaal, slinken.
 Uw aangezicht blijft hetzelfde en u krijgt geen ingevallen wangen.
 Een all on 4 prothese is een vaste, lange termijn oplossing.
 Een all on 4 prothese geeft u het gevoel dat u uw eigen tanden weer heeft.


Navigatie
Behandelingen
Informatie
Contact

Introductie
Kliniek
Behandelingen
Prijzen
Reis en Verblijf
Ervaringen
Gallerij
Contact
Esthetische Tandheelkunde
Kronen
Facings
Bruggen
Implantaten
All on 4
Botopbouw
Whitening
Facebook

Algemene voorwaarden
Disclaimer
Mondzorg Hongarije
Dissel 59
3401EB, IJsselstein
Tel NL: 030-6874797
Tel BE: 03-8081810
info@mondzorghongarije.nl

Kvk: 61341614
NL854303832B01

Mondzorg Hongarije heeft het cijfer 9 van maximaal 10 gekregen op basis van 583 beoordelingen.