Mondzorg Hongarije
Botopbouw en sinuslift
Esthetische Tandheelkunde Kronen Facings Bruggen
Implantaten All on 4 Botopbouw en sinuslift Whitening

Botopbouw en sinuslift

Botopbouw

Wanneer (een gedeelte van) de mond langere tijd tandeloos is geweest dan slinkt het bot van de kaak op die plaats, waardoor er onvoldoende bot is voor de veilige plaatsing van een implantaat. Na verloop van tijd slinkt het bot van de kaak meer waardoor botopbouw noodzakelijk kan zijn voor de plaatsing van een implantaat.

Wanneer men een eerste bezoek aan de kliniek brengt wordt er een panoramische röntgenfoto of een 3D scan van de kaak gemaakt, zodat de tandarts het verlies van het bot in kaart kan brengen. Door middel van deze beelden kan de tandarts beslissen of botopbouw voor u noodzakelijk is. Moricz Dental beschikt over een röntgenapparaat dat werkt op “groene technologie”. Dit heeft als voordeel dat de beelden in zeer korte tijd worden gemaakt (in slechts 5,9 seconden) waardoor het menselijk lichaam minimaal wordt belast.  

Botopbouw is een kaak chirurgische interventie, waarbij het bestaande bot wordt aangevuld met bot vervangend materiaal. Waaruit dit bot vervangend materiaal bestaat is afhankelijk van de omstandigheden. In de kaakchirurgie wordt gebruik gemaakt van synthetisch bot (ook wel kunstmatig bot), dierlijk bot, of  lichaamseigen bot.

Wanneer er gebruik gemaakt wordt van lichaamseigen bot, wordt dit bot verkregen uit het dikkere gedeelte van de kaak of uit het heupbeen, afhankelijk van de hoeveelheid bot die noodzakelijk is voor de opbouw. Deze kaak chirurgische behandelingen zijn gecompliceerd, omdat het niet altijd mogelijk is om voldoende bot te vergaren, en dat is essentieel voor het plaatsen van implantaten.


 Het kaakbot wordt gevuld met bot vervangend materiaal. Hierna kunnen de implantaten geplaatst worden.

Sinuslift

Wanneer u natuurlijke kiezen in de achterste bovenkaak mist kan dit tot gevolg hebben dat het bot van de neusbijholte onvoldoende dik is. In dit geval is het noodzakelijk om de bodem van de neusbijholte in de bovenkaak op te vullen met bot, ook wel sinuslift genoemd. Op deze manier wordt een solide basis gevormd om een implantaat te kunnen plaatsen.

Wanneer er slechts een kleine botopbouw uitgevoerd wordt, ook wel mini sinuslift, dan kan tijdens deze ingreep ook direct het implantaat geplaatst worden. Echter bij een grote botopbouw, grote sinuslift, is een genezingsperiode van een half jaar noodzakelijk. Na de herstelperiode kan worden overgegaan tot het plaatsen van het implantaat.

Botopbouw is een kaak chirurgische behandeling, deze wordt meestal uitgevoerd onder plaatselijke verdoving. De operatie is pijnloos. Na de operatie kan napijn optreden, maar deze is goed te bestrijden als de patiënt zich houdt aan de voorschriften van de kaakchirurg. Deze voorschriften zijn ook van essentieel belang voor de genezing en het slagen van de behandeling. De kaakchirurg zal de patiënt uitvoerig informeren over deze voorschriften.

 


Navigatie
Behandelingen
Informatie
Contact

Introductie
Kliniek
Behandelingen
Prijzen
Reis en Verblijf
Ervaringen
Gallerij
Contact
Esthetische Tandheelkunde
Kronen
Facings
Bruggen
Implantaten
All on 4
Botopbouw
Whitening
Facebook

Algemene voorwaarden
Disclaimer
Mondzorg Hongarije
Dissel 59
3401EB, IJsselstein
Tel NL: 030-6874797
Tel BE: 03-8081810
info@mondzorghongarije.nl

Kvk: 61341614
NL854303832B01

Mondzorg Hongarije heeft het cijfer 9 van maximaal 10 gekregen op basis van 583 beoordelingen.