Mondzorg Hongarije
Bruggen
Esthetische Tandheelkunde Kronen Facings Bruggen
Implantaten All on 4 Botopbouw en sinuslift Whitening

Bruggen

Wat is een tandheelkundige brug?

Een tandheelkundige brug is een prothese die een of meerdere natuurlijke tanden, op een rij, vervangt. Een brug rust op twee, door de tandarts afgeslepen, natuurlijke tanden. Deze steunpunten worden de pijlers genoemd. Een brug bestaat uit twee kronen, die rusten op de pijlertanden. Het gedeelte daartussen vervangt de ontbrekende tand of tanden. Dit tussengedeelte wordt de pontic, of dummy, genoemd. In het verleden was het alleen mogelijk om een brug te plaatsen als u nog een gezonde kies had achter in de rij, omdat deze als pijler moest dienen. Met de ontwikkelingen op het gebied van implantaten is dat verleden tijd. Een tandheelkundige brug kan ook geplaatst worden op een of meerdere implantaten.

Er zijn drie verschillende typen voor een tandheelkundige brug.

 De gewone brug, bij dit type brug bevindt de ontbrekende tand zich tussen de pijlertanden.
 De vrijeindbrug, bij dit type brug bevindt de ontbrekende tand zich aan één kant van de pijlertanden.
 De etsbrug, dit type brug bestaat slechts uit een vervangende tand die met metalen klemmetjes aan de naastgelegen tanden wordt vastgemaakt.


 3 delige brug op 2 implantaten

Wanneer kan een tandheelkundige brug een goede oplossing voor u zijn?

 Wanneer u één of meerdere tanden of kiezen mist. Om te voorkomen dat andere tanden of kiezen scheef gaan staan.
 Wanneer u verlies van het kauwvermogen wilt herstellen.
 Wanneer u graag een mooie, comfortabele en lange- termijn- oplossing wilt voor uw tandheelkundige problemen.
 Wanneer uw tanden gebarsten, beschadigd of versleten zijn.
 Wanneer u niet tevreden bent over uw lach en dit liever niet meer breeduit doet waar andere bij zijn.

Hoe wordt een tandheelkundige brug geplaatst?

Er zijn twee afspraken met de tandarts nodig om een brug te plaatsen. Tijdens de eerste afspraak wordt een röntgenfoto gemaakt van de kaak om vast te stellen of er geen sprake is van een ontsteking. Is dit het geval dan zal een wortelkanaalbehandeling volgen. Vervolgens worden de pijlers afgeslepen tot een stomp waarop de permanente brug zal rusten. De tandarts maakt na het afslijpen een afdruk van de mond om te bepalen hoe de permanente brug eruit moet gaan zien. In de tussentijd krijgt u een noodprothese zodat u de kliniek niet zonder tand of kies zult verlaten. Van de afdruk wordt in het tandtechnisch laboratorium de definitieve brug gemaakt.

Na drie tot vijf werkdagen, afhankelijk van de materiaalkeuze, is uw brug klaar. U keert dan terug naar de tandarts waar de noodvoorziening verwijderd wordt. De tandarts controleert de pasvorm, kleur en het comfort van de brug waarna de definitieve plaatsing zal volgen.

Metaal porselein brug

Metalen bruggen zijn porseleinen protheses die worden opgebouwd op een metalen frame. Bij deze brug is alleen het porselein zichtbaar, het metalen frame wordt volledig bedekt. De kleur van het porselein wordt geselecteerd met  behulp van een tandkleurenkaart zodat deze volledig kan worden afgestemd op de kleur van de oorspronkelijke tanden. Metalen bruggen zijn robuust en duurzaam. Daarnaast zijn metalen bruggen goedkoper dan zirkonium- en procerra bruggen. Hoewel metalen bruggen zeer sterk zijn geven ze esthetisch een minder resultaat dan zirkonium- en procerra bruggen.

Zirkonium brug

Een zirkonium brug wordt gemaakt van zirkonium dioxide, een materiaal dat volledig metaalvrij is. Een zirkonium brug wordt vervaardigd door middel van CAD/CAM technologie. CAD/CAM staat voor computer aided design en computer aided manufacturing. Door deze technologie wordt uw brug  zeer nauwkeurig ontworpen en vervaardigd. Hierdoor is het comfort gewaarborgd en wordt een perfect resultaat behaald. Een zirkonium kroon geeft esthetisch gezien een prachtig resultaat.

Procerra brug

Een procerra brug bestaat uit twee soorten materiaal: een alumiumoxide kern en de doorschijnende Procerra bekleding. Alumiumoxide is extreem sterk. Procerra houdt rekening met de kleur en de doorzichtigheid van de bestaande tanden. Deze combinatie van materialen geeft esthetisch het allermooiste resultaat. Uw brug zal niet van uw natuurlijke tanden te onderscheiden zijn.

Naast het esthetische resultaat geeft procerra ook een betere pasvorm, u zult geen verschil voelen tussen uw brug en uw eigen tanden. Een procerra brug worden vervaardigd door middel van CAD/CAM technologie. CAD/CAM staat voor computer aided design en computer aided manufacturing. Door deze technologie wordt uw brug  zeer nauwkeurig ontworpen en vervaardigd. Hierdoor is het comfort gewaarborgd en wordt een perfect resultaat behaald.

Procerra is een uitstekende optie voor patiënten met een metaal allergie. Een procerra brug wordt gemaakt van een biocompatibel materiaal, waardoor het risico op allergische reacties minimaal is.

 


Navigatie
Behandelingen
Informatie
Contact

Introductie
Kliniek
Behandelingen
Prijzen
Reis en Verblijf
Ervaringen
Gallerij
Contact
Esthetische Tandheelkunde
Kronen
Facings
Bruggen
Implantaten
All on 4
Botopbouw
Whitening
Facebook

Algemene voorwaarden
Disclaimer
Mondzorg Hongarije
Dissel 59
3401EB, IJsselstein
Tel NL: 030-6874797
Tel BE: 03-8081810
info@mondzorghongarije.nl

Kvk: 61341614
NL854303832B01

Mondzorg Hongarije heeft het cijfer 9 van maximaal 10 gekregen op basis van 583 beoordelingen.