Mondzorg Hongarije
Kronen
Esthetische Tandheelkunde Kronen Facings Bruggen
Implantaten All on 4 Botopbouw en sinuslift Whitening

Kronen

Wat is een kroon?

Een kroon is een prothese die over een enkele tand heen komt, voornamelijk om deze tand te beschermen maar ook om de beschadigde tand er weer mooier uit te laten zien. Kronen zijn een vorm van permanente tandvervanging die zich uitstrekt tot de rand van het tandvlees en rust op een schouder van de eigen tand. Hierdoor is er geen grens zichtbaar tussen de kroon en de oorspronkelijke tand. Het is ook mogelijk  om een kroon op een implantaat te plaatsen.

Wanneer kan een kroon een goede oplossing voor u zijn?

 Wanneer u één of meerdere tanden of kiezen mist. (in de meeste gevallen heeft u dan ook een implantaat nodig om de kroon op te bevestigen)
 Wanneer u graag een mooie, comfortabele en lange termijn oplossing wilt voor uw tandheelkundige problemen.
 Wanneer u niet tevreden bent over uw lach en dit liever niet meer breeduit doet waar andere bij zijn.
 Wanneer uw tanden gebarsten, beschadigd of versleten zijn.
 Wanneer u niet tevreden bent met de vorm, de kleur of de grootte van uw huidige tanden.

Hoe wordt een kroon geplaatst?

Er zijn twee afspraken met de tandarts nodig om een kroon te plaatsen. Tijdens de eerste afspraak wordt een röntgenfoto gemaakt van de tand om vast te stellen of er geen sprake is van een ontsteking. Is dit het geval dan zal een wortelkanaalbehandeling volgen. Vervolgens wordt de tand afgeslepen tot een stomp waarop de permanente kroon zal rusten. De tandarts maakt na het afslijpen een afdruk van de mond om te bepalen hoe de permanente kroon eruit moet gaan zien. In de tussentijd krijgt u een noodkroon zodat u de kliniek niet zonder tand of kies zult verlaten. Van de afdruk wordt in het tandtechnisch laboratorium de definitieve kroon gemaakt. 

Na drie tot vijf werkdagen, afhankelijk van de materiaalkeuze, is uw kroon klaar. U keert dan terug naar de tandarts waar de noodkroon verwijderd wordt. De tandarts controleert de pasvorm, kleur en het comfort van de kroon waarna de definitieve plaatsing zal volgen.

Er zijn verschillende soorten materiaal voor een kroon: metaal porselein, porselein, zirkonium en procerra.

Metaal porselein kroon

Metalen kronen zijn porseleinen protheses die worden opgebouwd op een metalen frame. Bij deze kroon is alleen het porselein zichtbaar, het metalen frame wordt volledig bedekt. De kleur van het porselein wordt geselecteerd met  behulp van een tandkleurenkaart zodat deze volledig kan worden afgestemd op de kleur van de oorspronkelijke tanden.

Metalen kronen zijn robuust en duurzaam. Daarnaast zijn metalen kronen goedkoper dan porseleinen- en zirkonium kronen. Hierdoor worden deze kronen veel gebruikt.

Hoewel metalen kronen zeer sterk zijn geven ze esthetisch een minder resultaat dan porseleinen-zirkonium- en procerra kronen.

Porseleinen kroon

Een porseleinen kroon is volledig gemaakt van porselein en is vrij van metaal. Dit type prothese voldoet aan de hoogst esthetische verwachtingen en is goed te vergelijken met de originele tanden of kiezen. Deze kronen zijn geschikt voor patiënten met een metaalallergie.

Het nadeel van deze porseleinen kroon is dat het materiaal minder sterk is dan van metalen- zirkonium- en procerra kronen. Hierdoor is dit materiaal niet geschikt om een brug van te maken en ook minder geschikt voor mensen die tandenknarsen.

Zirkonium kroon

Een zirkonium kroon wordt gemaakt van zirkonium dioxide, een materiaal dat volledig metaalvrij is. Een zirkonium kroon wordt vervaardigd door middel van CAD/CAM technologie. CAD/CAM staat voor computer aided design en computer aided manufacturing. Door deze technologie wordt uw kroon  zeer nauwkeurig ontworpen en vervaardigd. Hierdoor is het comfort gewaarborgd en wordt een perfect resultaat behaald.

Een zirkonium kroon geeft esthetisch gezien een prachtig resultaat.

Het grote voordeel van een zirkonium kroon in vergelijking met een porseleinen kroon is dat het wel geschikt is om een brug van te maken.

Procerra kroon

Een procerra kroon bestaat uit twee soorten materiaal: een alumiumoxide kern en de doorschijnende Procerra bekleding. Alumiumoxide is extreem sterk. Procerra houdt rekening met de kleur en de doorzichtigheid van de bestaande tanden. Deze combinatie van materialen geeft esthetisch het allermooiste resultaat. Uw kronen zullen niet van uw natuurlijke tanden te onderscheiden zijn.

Naast het esthetische resultaat geeft procerra ook een betere pasvorm, u zult geen verschil voelen tussen uw kronen en uw eigen tanden.

Procerra kronen worden vervaardigd door middel van CAD/CAM technologie. CAD/CAM staat voor computer aided design en computer aided manufacturing. Door deze technologie wordt uw kroon  zeer nauwkeurig ontworpen en vervaardigd. Hierdoor is het comfort gewaarborgd en wordt een perfect resultaat behaald.

Procerra is een uitstekende optie voor patiënten met een metaal allergie. Procerra kronen worden gemaakt van een biocompatibel materiaal, waardoor het risico op allergische reacties minimaal is.

 


Navigatie
Behandelingen
Informatie
Contact

Introductie
Kliniek
Behandelingen
Prijzen
Reis en Verblijf
Ervaringen
Gallerij
Contact
Esthetische Tandheelkunde
Kronen
Facings
Bruggen
Implantaten
All on 4
Botopbouw
Whitening
Facebook

Algemene voorwaarden
Disclaimer
Mondzorg Hongarije
Dissel 59
3401EB, IJsselstein
Tel NL: 030-6874797
Tel BE: 03-8081810
info@mondzorghongarije.nl

Kvk: 61341614
NL854303832B01

Mondzorg Hongarije heeft het cijfer 9 van maximaal 10 gekregen op basis van 583 beoordelingen.